Ανακάλυψε τα ελληνικά αρχαιολογικά μουσεία! Μουσεία εθνικά, περιφερειακά, αλλά και τοπικά ή άμεσα συνδεδεμένα με αρχαιολογικούς χώρους, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα ακριτικά νησιά. Μουσεία μεγάλα και μικρά, παλαιά και νέα, πλούσια στο περιεχόμενό τους που στοχεύουν να καταστήσουν το παρελθόν οικείο και τη γνώση του ελκυστική και διασκεδαστική. Βρες ό, τι είναι απαραίτητο, για να οργανώσεις μια επί τόπου επίσκεψη, καθώς και πληροφορίες για κάθε μουσείο χωριστά!
Τα Aρχαιολογικά Mουσεία σε αριθμούς
Αρχαιολογικά Μουσεία
Επισκέπτες 2019 - 2020
Περιοδικές εκθέσεις 2019 - 2020
Ανακοινώσεις
Το 2022 εγκαινιάστηκαν το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η νέα μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου. Το 2021 άνοιξαν τις πύλες τους στο κοινό το Μουσείο Λοβέρδου - παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα», η Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης Κεφαλονιάς και το Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
To 2021 εμπλουτίστηκαν οι μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας και του Αρχαιολογικού Μουσείου Βέροιας
Εκθέσεις
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου από την 1η Ιουλίου 2022 έως τα τέλη Νοεμβρίου 2023 παρουσιάζεται έκθεση με νέα ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα από νεκροταφεία και μεμονωμένες ταφές των αρχαίων Μηλίων
Στην έκθεση, που φιλοξενείται στο Επιγραφικό Μουσείο και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος από 16 Μαΐου 2022 έως 15 Οκτωβρίου 2023, παρουσιάζονται αρχαιολογικά και ιστορικά τεκμήρια της παρουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, μιας από τις αρχαιότερες θρησκευτικές και πολιτισμικές κοινότητες της Ευρώπης, ενώ αναδύεται και το πολυπολιτισμικό παρελθόν της χώρας.
Στο Επιγραφικό Μουσείο από 29 Ιουνίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2023 παρουσιάζεται ένα σημαντικότατο εύρημα. Πρόκειται για τους χάλκινους ενεπίγραφους πίνακες που χρονολογούνται κυρίως στις πρώτες δεκαετίες του 4ου αι. π.Χ. και αποτελούσαν μέρος του οικονομικού αρχείου του Άργους, που φυλασσόταν στον θησαυρό (θησαυροφυλάκιο) του ιερού της Αθηνάς Παλλάδος.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων από τα εγκαίνιά του, παρουσιάζεται έκθεση που φωτίζει 60 εμβληματικές στιγμές της ιστορικής διαδρομής του μεγαλύτερου και παλαιότερου αρχαιολογικού μουσείου του βορειοελλαδικού χώρου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά φιλοξενεί μια περιοδική έκθεση στην οποία παρουσιάζονται κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα από τη σωστική ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου. Τα εκθέματα προβάλλουν την σημασία ενός εκτεταμένου στον χώρο και τον χρόνο παράκτιου νεκροταφείου, το οποίο προσφέρει εικόνες και δεδομένα της αθηναϊκής κοινωνίας των αρχαϊκών, κατά κύριο λόγο χρόνων, ως αντανάκλαση της σφύζουσας ζωής στην οποία χαλκεύτηκαν οι ιδέες που οδήγησαν σε πολιτικές εξελίξεις και τελικά στη Δημοκρατία. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.